20 Ιουλ 2015

Κανένα μνημόνιο δεν θα περάσει

ΣΥΡΙΖΑ ΕΛΤΑ
Κανένα μνημόνιο δεν θα περάσει
                                                            Ιούλιος 2015
Εργαζόμενες-οι,
Με την ψήφο του ο Ελληνικός λαός στις 25 του Γενάρη έδωσε την δύναμη και την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ΣΥΡΙΖΑ. Οι αγώνες κατά των μνημονίων, της λιτότητας, της φτωχοποίησης...
 και της κοινωνικής λεηλασίας στους οποίους πρωτοστάτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, τον καταξίωσαν στα μάτια της Ελληνικής κοινωνίας ως την εναλλακτική πολιτική δύναμη , απέναντι στο παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα που οδήγησε την πατρίδα μας στην παρακμή, την εξαθλίωση και την χρεωκοπία.

Ήταν σαφείς οι προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των μνημονίων και τον τερματισμό της λιτότητας.

Για αξιοπρέπεια και περηφάνια. Για  αλληλεγγύη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η «ευρωπαϊκή οικογένεια»  όπως κάποιοι θέλουν να την αποκαλούν, απέδειξε περίτρανα πως η δημοκρατία και η ετυμηγορία του Ελληνικού λαού, δεν έχει καμία σημασία. Θεωρεί έγκλημα άξιο ποινής ,τις εκλογές και την δημοκρατία.

Σχεδίασε τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας  για παραδειγματισμό και τιμωρία, επειδή ο λαός της επέλεξε μια μη αρεστή σε αυτούς κυβέρνηση.

Οδήγησε μεθοδευμένα τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο και επέβαλε το κλείσιμο των τραπεζών, με στόχο την πτώση της κυβέρνησης .

Αυτή είναι η δημοκρατική Ευρώπη!

Η ένωση ελεύθερων κρατών και ανθρώπων είναι μια ψευδαίσθηση.

Η Ευρώπη της ισότητας και της αλληλεγγύης δεν υπάρχει.

Αυτή η «Γερμανική Ευρώπη»δεν έχει κανένα μέλλον.

Στο δημοψήφισμα της 5ης του Ιούλη, ο ελληνικός λαός είπε ένα μεγάλο όχι στους εκβιασμούς και τα τελεσίγραφα των δανειστών. Με πολύ μεγάλο ποσοστό,  62% και παρά της συνθήκες κόλασης πού δημιούργησαν τα κανάλια της διαπλοκής, τα παλιά πολιτικά κόμματα, οι εργοδοτικοί φορείς μαζί με την ανυπόληπτη συνδικαλιστική γραφειοκρατία και την ωμή παρέμβαση της ΕΕ που θύμισε παλιές εποχές, ο λαός μας απέρριψε τις πολιτικές της λιτότητας.

Η «δημοκρατική» Ευρώπη αντί να σεβαστεί την Δημοκρατία και την θέληση του Ελληνικού λαού, λειτούργησε εκδικητικά και επανέφερε την «συλλογική τιμωρία».

Με πρωτοφανείς απειλές και με το πιστόλι στον κρόταφο, ανάγκασε την κυβέρνηση να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, που θα ολοκληρώσει την καταστροφή.

Είναι μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση και ήττα για την κυβέρνηση της Αριστεράς.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ που τόσα χρόνια πρωτοστάτησαν κατά των μνημονίων και έδωσαν μάχες, το ίδιο θα κάνουν και τώρα. . Θα αγωνιστούν ώστε το νέο μνημόνιο να ανατραπεί στην πράξη. Κανένα μνημόνιο δεν θα γίνει αποδεκτό.

 Είναι έξω από τις προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των κοινωνικών εκείνων στρωμάτων που εκπροσωπεί πολιτικά .

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να μεταλλαχθεί σε ένα ακόμα μνημονιακό κόμμα. 

Ο. Μ.     Σ   Υ   Ρ   Ι   Ζ   Α        Ε    Λ   Τ   Α