9 Ιουλ 2015

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις από το κυβερνητικό συμβούλιο

«Οι ελληνικές προτάσεις θα κατατεθούν σύντομα στους δανειστές» δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος εξερχόμενος του κυβερνητικού συμβουλίου, στο Μέγαρο Μαξίμου.... «Όπως συμφωνήθηκε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών σε λίγες ώρες θα κατατεθεί η ελληνική πρόταση», τόνισε. Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Πέμπτης ζητήθηκε από όλους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να μην απομακρυνθούν από την Αθήνα το επόμενο τριήμερο - γεγονός, που καθιστά πιθανό, εάν όλα εξελιχθούν ομαλά, να υπάρξει ψηφοφορία στη Βουλή επί μιας πρώτης δέσμης μεταρρυθμίσεων ακόμη και πριν από την Κυριακή.
Ήδη, με την επιστολή - αίτημα προς τον ESM για το τρίτο πακέτο, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμευόταν να ψηφιστούν τα πρώτα μέτρα - μέτρα που αφορούν το φορολογικό και τις συντάξεις - από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, στόχος της κυβέρνησης είναι - εάν πάντοτε υπάρξει σύγκλιση με τους ευρωπαίους επί της ελληνικής πρότασης - να επιταχυνθούν, κατά το μέγιστο δυνατό, οι διαδικασίες και να μην αφεθεί κανένα περιθώριο να φθάσουμε στην Κυριακή με αμφισβητήσεις και με εν εξελίξει θρίλερ περί Grexit.
Σ' αυτό το πλαίσιο, η τελική, επίσημη πρόταση μεταρρυθμίσεων της Ελλάδας αναμένεται να αποσταλεί σε Κομισιόν και ΕΚΤ εντός της ημέρας. Στόχος είναι να καταστεί δυνατή η σύγκλιση του Eurogroup ακόμη και αύριο, παρ' ότι μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που μετέδωσε το Reuters, η καθοριστική συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης φέρεται να προγραμματίζεται για τις 16:00 το Σάββατο.
Πηγή:http://tvxs.gr