16 Ιουλ 2015

Μεϊμαράκης: Το ναι το δικό μας είναι χωρίς ανταλλάγματα

Έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στον Πρωθυπουργό άσκησε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κατά την ομιλία του στη Βουλή, τονίζοντας ότι η ΝΔ είναι αυτή που εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας."Πρέπει να σας πω ότι η συνεννόηση και η... συναίνεση σας αποσυσπείρωσε και δε ξέρετε τι θα κάνετε αύριο το πρωί. Θα είστε στα κυβερνητικά έδρανα; Δεν θα είστε;" ανέφερε μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, απευθυνόμενος στους βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ.
"Τι ζητάτε από την αντιπολίτευση; Τι παραπάνω να σας κάνει η αντιπολίτευση; Χαίρομαι ιδιαίτερα που δεν μας είπατε κιόλας, γνωρίζοντας ότι θα ψηφίσουμε ναι, ότι η ψηφοφορία θα είναι και ψήφος εμποιστοσύνης" συνέχισε ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ.
Το ναι το δικό μας είναι χωρίς συναλλαγές, αλλά δεν ταυτιστήκαμε και δεν ταυτιζόμαστε με τα συγκεκριμένα μέτρα, ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης.
Στις 20 Φεβρουαρίου διαπραγματευθήκατε και υπογράψατε ότι δεν κάνετε μονομερείς ενέργειες. Τί μας λέτε τώρα ότι δεν σας συμπεριφέρθηκαν σωστά οι Ευρωπαίοι; Είχατε ευνοϊκότερη μεταχείριση από ότι είχαμε εμείς το τελευταίο εξάμηνο του 2014 υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι η στάση της αντιπολίτευσης έδωσε πολλά όπλα στην κυβέρνηση. «Το 251 μέτρησε και τώρα κάποιοι μιλάνε για πραξικόπημα. Μην έρθετε να μας πείτε ότι ο κίνδυνος δεν πέρασε. Περιμένουμε και το άλλο νομοσχέδιο την άλλη εβδομάδα και την συμφωνία τον Σεπτέμβριο. Δεν καταλαβαίνουμε από τέτοιους εκβιασμούς».
"Πρέπει τον Σεπτέμβριο να λήξει το Grexit ώστε η χώρα να μπει στην κανονικότητά της. Δεν ζητάμε ανταλλάγματα, δεν είναι δικά μας τα μέτρα» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε πως «σήμερα τα μέτρα είναι πολύ περισσότερα και αν δεν σπεύσετε να τα υλοποιήσετε θα αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο. Καλά θα το πάτε εσείς, αν δεν υπάρχει η εγγύηση της ΝΔ θα έχετε τεράστιο πρόβλημα" πρόσθεσε.
Στο τέλος της ομιλίας του τόνισε ότι η ΝΔ εγγυάται την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας ενώ σημείωσε ότι το e-mail Χαρδούβελη ήταν πολύ πιο ήπιο από την συμφωνία που φέρνει τώρα η κυβέρνηση, μετά από έξι μήνες χάσιμο χρόνου και λάθη στη διαπραγμάτευση.
Δείτε το βίντεο

 
Πηγή:http://www.enikos.gr