24 Αυγ 2015

Αύριο, νυχτώνει φθινόπωρο

Ο σύλλογος γυναικών  « Ρέα » και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου 
«Αύριο, νυχτώνει φθινόπωρο» 
της   Τζερμιαδιανής  συγγραφέως   ....
Χαρούλας  Βερίγου

Ελάτε να θυμηθούμε  διαβάζοντας, αυτή την ακατανίκητη δύναμη που κάνει τη γη να γυρίζει, όπως λέει ο  σπουδαίος συγγραφέας  Gabriel Garcia Marquez  και που δεν είναι οι ευτυχισμένοι έρωτες, αλλά εκείνοι που συναντούν εμπόδια.  Γι’ αυτήν άλλωστε μιλάει και το βιβλίο.

Είναι βέβαιο πως θα οικειοποιηθούμε πολλά από αυτά που θα ανακαλύψουμε,  ξεφυλλίζοντας  σελίδες,  από  το σημειωματάριο της ψυχής, όπως  δηλώνει η ίδια η Χαρούλα, γιατί σ’ αυτό το ταξίδι, ίσως και εμείς, ανακαλέσουμε δικές μας  στιγμές που τώρα, μοιάζουν περισσότερο  πια με  αναμνήσεις, σαν αυτές που μας φέρνουν συγκίνηση.

Η λογοτεχνία είναι μια σοβαρή υπόθεση για μια χώρα. Είναι, πρώτα απ’ όλα, το πρόσωπό της,  έχει γράψει ο Γάλλος συγγραφέας και ποιητής  Louis Aragon,   

Στο μικρό αυτό τόπο που  αποτέλεσε το λίκνο του αρχαίου θεού, κάτω από το φως της Δίκτης, γεννιούνται ακόμη  ευτυχώς πνεύματα σπινθηροβόλα και ανήσυχα, γιατί η Χαρούλα  έρχεται με σεβασμό,  να προστεθεί  στο μεγάλο κύκλο των πνευματικών ανθρώπων του Οροπεδίου Λασιθίου και εμείς έχουμε την ευκαιρία μαζί της, να θυμήσουμε και να θυμηθούμε, πως εδώ, το πνεύμα ήταν και είναι πάντα σοβαρή υπόθεση.

Για τη χαρά της εκδήλωσης



Η πρόεδρος του συλλόγου γυναικών  « Ρέα »           Ο Δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου



Πόπη  Σκουληκάρη                                               Γιάννης Στεφανάκης