22 Οκτ 2015

Λουράντος: Λουκέτο διαρκείας στα φαρμακεία από την προσεχή Δευτέρα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23/10
Σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες και επ' αόριστον, προχωρούν από τη Δευτέρα οι φαρμακοποιοί της χώρας, αντιδρώντας στην αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος που προωθεί η κυβέρνηση. Αυτό ....
ανακοίνωσε πριν από λίγο, μιλώντας στο ΒΗΜΑfm, ο πρόεδρος του Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Κώστας Λουράντος.
«Κυβέρνηση ΟΟΣΑ»
«Οι ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση, με βάση την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ, θα οδηγήσουν στον έλεγχο των αλυσίδων από μεγάλες αλυσίδες», σημείωσε ο Κ. Λουράντος, στο ΒΗΜΑ fm. Συνεχίζοντας, τόνισε πως «έχουμε κυβέρνηση ΟΟΣΑ», καθώς -όπως είπε- όταν ρώτησε τους αρμοδίους της κυβέρνησης, γιατί προχωρούν σε αυτές τις αλλαγές, αφού γνωρίζουν πως είναι άδικες, του απάντησαν πως «δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς, διότι είμαστε υπό επιτήρηση».
«Κατάλυση του επιστημονικού ρόλου του φαρμακοποιού»
Χθες, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης που πραγματοποιούσε το διοικητικό συμβούλιό του, ενημερώθηκε αιφνιδιαστικά για τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, σχετικά με τις εξελίξεις στο ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Διέκοψε αμέσως τη συνεδρίαση και επειγόντως μετέβη στο υπουργείο Υγείας.
Στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, διαπιστώθηκε ότι «στην πρόταση για την τελική διατύπωση της υπουργικής απόφασης, καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου».
Μετά τη συνάντηση, ο Σύλλογος συνέχισε τη συνεδρίαση του και αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου, στις 2.30 το μεσημέρι και να εισηγηθεί την πραγματοποίηση 24ωρων κυλιόμενων απεργιών στην έκτακτη γενική συνέλευση που θα συγκληθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.

Πηγή: ΜΕΤΑ