19 Οκτ 2015

Απέκλεισε πλειστηριασμούς Α' κατοικίας η Γεροβασίλη

Τη διαβεβαίωση ότι η πρώτη κατοικία των ανθρώπων χαμηλότερων και μεσαίων στρωμάτων δεν θα αγγιχτεί, έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη. «Με κυβέρνηση της Αριστεράς δεν θα δούμε...
τέτοιου τύπου πλειστηριασμούς για την πρώτη κατοικία» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Δεν θα έχουμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, εκτός εάν εννοούμε κατοικίες οι οποίες μπορεί να είναι αντικειμενικής αξίας ενός εκατομμυρίου», είπε συγκεκριμένα μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά.
Πρόσθεσε ότι θα υπάρχουν όρια τα οποία δεν καθόρισε συγκεκριμένα ωστόσο όπως τόνισε τα κριτήρια θα είναι εισοδηματικά, αλλά και συνολικής περιουσίας.
Σε ό,τι αφορά τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση τόνισε ότι «γίνεται πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεν σταμάτησε τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να βρεθεί το ισοδύναμο αυτό που θα αντικαταστήσει το συγκεκριμένο μέτρο. Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη κάτι από το οικονομικό επιτελείο». Εκτίμησε ότι τις επόμενες μέρες, θα έχει γίνει εφικτό, προκειμένου να αρθεί αυτό το άδικο, πραγματικά, μέτρο.
Για τις τηλεοπτικές άδειες, η κυβερνητική εκπρόσωπος επανέλαβε την πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.
«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό το οποίο θα αποκαταστήσει ένα τοπίο καθαρό και διαφανές για τη διαχείριση ενός δημόσιου αγαθού, όπως είναι οι συχνότητες.  Δεν νομίζω ότι μπαίνει τέτοιο θέμα, ούτε από κάποιον θα δεχθούμε απειλές ότι θα συγκρουστούμε.  Δεν γεννάται τέτοιο ζήτημα» είπε.
Πηγή:http://tvxs.gr