3 Μαΐ 2017

Μαξίμου: Ο κ. Μητσοτάκης εκτίθεται παριστάνοντας εκ του ασφαλούς τον… κουβαρντά στα δελτία ειδήσεων

Κατανοούμε την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας που εμπεριέχει θετικά αντίμετρα αλλά και την άμεση προοπτική μέτρων για την απομείωση του χρέους, σχολιάζει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού....


Το σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, για τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τηλεόραση του ALPHA και στο δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ:
Κατανοούμε την δυσάρεστη θέση στην οποία βρίσκεται ο κ. Μητσοτάκης, μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας που εμπεριέχει θετικά αντίμετρα αλλά και την άμεση προοπτική μέτρων για την απομείωση του χρέους.
Κάποιος, όμως, πρέπει να του εξηγήσει ότι παριστάνοντας εκ του ασφαλούς τον… κουβαρντά στα δελτία ειδήσεων, απλά εκτίθεται. Ας θυμόταν να κάνει τον κουβαρντά, πριν λίγους μήνες, όταν καταψήφιζε στη Βουλή τα 620 εκατ. ευρώ για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Και, κυρίως, ας το θυμηθεί και μεθαύριο που θα έρθουν τα αντίμετρα στη Βουλή και θα τα καταψηφίσει. 


Νωρίτερα  αξιωματούχοι της κυβέρνησης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σχολιάσαν τις αναφορές στελεχών της ΝΔ και του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη περί τετάρτου μνημονίου:
«Κάθε φορά που η κυβέρνηση ολοκληρώνει επιτυχώς μια αξιολόγηση, ο κ. Μητσοτάκης βλέπει τέταρτο μνημόνιο», επισήμαναν χαρακτηριστικά
Υπενθύμισαν μάλιστα σχετικές δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη τον Μάιο του 2016, την περίοδο δηλαδή της πρώτης αξιολόγησης. Συγκεκριμένα, στις 11 Μαΐου 2016, ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφέρει: "Διάβαζα το τελευταίο, τέταρτο μνημόνιο, δυστυχώς για την παιδεία υπάρχει 1/3 της σελίδας αναφορά". Επίσης, λίγες μέρες μετά, στις 28 Μαΐου 2016: "Η ψήφιση από τον ΣΥΡΙΖΑ του τρίτου και τέταρτου συμπληρωματικού μνημονίου φέρνει νέα δεδομένα".  
Παράλληλα, οι ίδιοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, αποτιμώντας το πώς κατάφερε η ελληνική πλευρά να φτάσει στην τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς, υπογράμμισαν: «Η βασική αρχή πάνω στην οποία έχουν σχεδιαστεί τα ελληνικά προγράμματα, ορίζεται από το σχήμα "λαμβάνουμε χρηματοδότηση-υλοποιούμε μέτρα". Αυτό που συνέβη όμως αυτή τη φορά, παρά τις απαιτήσεις του ΔΝΤ για μέτρα 4,5 δισ., είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει την προβλεπόμενη δόση, δίχως νέα μέτρα για το 2017 και το 2018».
Συμπληρώνουν, τέλος, ότι «εκεί που υποχωρήσαμε, επί της ουσίας, είναι σε μέτρα με μηδενικό δημοσιονομικό αντίκτυπο για το 2019 και το 2020, ώστε να καμφθούν οι απαιτήσεις του ΔΝΤ, το οποίο όμως σε κάθε περίπτωση έχει ορίζοντα παρουσίας στο ελληνικό πρόγραμμα μέχρι το τέλος του, δηλαδή τον Αύγουστο του 2018».
Πηγή: https://left.gr